'Wolfsburg informeert en vergroot concurrentie voor Dost met komst toptalent'

'Wolfsburg informeert en vergroot concurrentie voor Dost met komst toptalent'

04-09-2015 10:02

Jean-Paul Boëtius kan zich met FC Basel alvast opmaken voor een vertrek van Breel Embolo. Het supertalent staat in de concrete belangstelling van VfL Wolfsburg.

Met dat nieuws pakt Bild vrijdagochtend uit. Embolo, pas achttien jaar oud, brak vorig seizoen door in Zwitserland en heeft zich in de kijker gespeeld van een groot aantal Europese topclubs. Wolfsburg zou op de eerste rang zitten. De nummer twee van Duitsland heeft plannen om Embolo in de winter naar Duitsland te halen.

Klaus Allofs, manager van Wolfsburg, ziet het helemaal zitten in de jonge aanvaller en nam zaterdag contact op. Een transfer vóór het verstrijken van de afgelopen transferdeadline zat er echter niet meer in, omdat Embolo zijn woord had gegeven aan Basel.

In de winterstop waagt Wolfsburg een nieuwe poging. Dat is mogelijk slecht nieuws voor Bas Dost, die de eerste wedstrijden van het seizoen wél het vertrouwen krijgt van trainer Dieter Hecking. Met Max Kruse zag de Nederlander eerder dit jaar al een extra concurrent komen.