Ajax legt grote en sterke verdediger vast: Echt, er is echt niets mooier dan dat

Ajax legt grote en sterke verdediger vast: "Echt, er is echt niets mooier dan dat"

04-09-2015 11:42
7

Ajax heeft Matthijs de Ligt vastgelegd. De zestienjarige A-junior heeft bij de Amsterdamse club een contract getekend dat hem tot tenminste 2018 aan Ajax zal verbinden. Het is het eerste contract voor De Ligt.

"Ik ben hartstikke trots. Ik heb lang in de Ajax-jeugd gespeeld. Nu teken ik op mijn zestiende een contract en echt, er is echt niets mooier dan dat", laat de tweebenige verdediger weten op de clubsite van de Amsterdammers.

De Ligt, die in april nog uit werd geroepen tot beste speler van de ABN AMRO Future Cup, komt momenteel uit voor Ajax A1 en heeft enkele interlands voor Oranje-17 op zijn naam staan. Tevens kreeg hij tijdens de Copa Amsterdam de titel 'beste speler van het toernooi' uitgereikt. Hij wordt gezien als een 'type Vertonghen' die op den duur zeker in staat moet zijn om het eerste elftal te halen.

"Matthijs is wat ik noem een moderne centrale verdediger", zegt hoofd opleidingen Wim Jonk. "Hij is groot en sterk en is bovendien ook een complete speler. Hij is tweebenig, heeft een prima passing en kan het overzicht behouden."

"Hij heeft van nature een goede uitstraling, een echt winnaarstype met een goede focus. Het is aan hem om zich nu verder door te omwikkelen zodat hij een heuse leider wordt die zijn positieve instelling ook aan zijn medespelers kan overdragen", aldus Jonk.