Oranje-beul: Voor het eerst in lange tijd dat ik zenuwachtig was voor strafschop

Oranje-beul: "Voor het eerst in lange tijd dat ik zenuwachtig was voor strafschop"

04-09-2015 12:29
3

Vanaf de strafschopstip dompelde Gylfi Sigurdsson het Nederlands elftal donderdagavond in rouw. De middenvelder van Swansea City gaf toe dat hij zenuwen voelde toen hij de aanloop nam voor het beslissende moment.

Sigurdsson wist dat hij zijn land op de drempel van het EK in Frankrijk kon schieten en dat bracht de nodige spanning met zich mee. "Het was voor het eerst in lange tijd dat ik zenuwachtig was voor een strafschop", citeert Voetbal International de matchwinner in IJslandse media. "Het belangrijkste wat ik dacht was: nu mag je niet falen. Ik kreeg lang de tijd om na te denken en was met mijn hoofd al bijna in Frankrijk. Op de een of andere manier had ik al het gevoel dat we vandaag een penalty zouden krijgen. Gelukkig ging hij erin."

Sigurdsson noemde de zege op Oranje vooral een teamprestatie. "De nul houden was enorm belangrijk vandaag. We hebben als één blok verdedigd en onze efficiëntie gaf de doorslag. Nu staan we er fantastisch voor. We hebben nog één punt nodig, zondag willen we het in eigen huis afmaken en feestvieren met onze fans", aldus de middenvelder, die afsloot met opvallende woorden. "Kazachstan-thuis wordt misschien wel nóg moeilijker dan dit duel."