Oranje laat bondscoach in de steek: Dit is natuurlijk een rampbegin voor Blind

Oranje laat bondscoach in de steek: "Dit is natuurlijk een rampbegin voor Blind"

04-09-2015 13:23
2

De commentaren op het Nederlands elftal blijven meedogenloos. Arno Vermeulen en Henk ten Cate maken zich vooral zorgen over de verdedigende kwaliteiten binnen het elftal van Danny Blind. Of liever gezegd: het gebrek daaraan.

"Alles kan nog steeds, maar het is toch onvoorstelbaar dat er verloren wordt van IJsland", aldus NOS-commentator Arno Vermeulen. "Dit is natuurlijk een rampbegin voor Danny Blind als bondscoach. Het is pijnlijk dat jongens als Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel, die al een aantal interlands achter hun naam hebben staan, niet foutloos spelen en de verkeerde dingen doen."

Ook Henk ten Cate was meedogenloos voor de ploeg van Blind. "Verdedigend zit het kwalitatief niet goed in Nederland", zei de Amsterdammer. "Dat is een trieste constatering. En de verdedigers die kwaliteit hebben, zoals Kenny Tete en Jaïro Riedewald, zijn nog te jong. Het was een oliedomme overtreding van Martins Indi, die trouwens goed in de wedstrijd zat. Voor zijn doen was hij opvallend rustig, maar dat was misschien de stilte voor de storm."