Seedorf: 'Henry betaalt zijn eigen privéjet, meer hoef ik niet te zeggen'

Seedorf: 'Henry betaalt zijn eigen privéjet, meer hoef ik niet te zeggen'

04-09-2015 15:30
7

Het stadion van AZ loopt zaterdag vol met wereldsterren. Mattias Johansson wordt ingeruild voor Cafu, Markus Henriksen voor Clarence Seedorf en Vincent Janssen voor Thierry Henry.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Aanleiding is een door Laureus georganiseerde benefietwedstrijd voor onder meer jongeren met een handicap. Seedorf heeft zelf de sterren benaderd en bijna allemaal zeiden ze direct 'ja'. Of ze er graag bij zijn? Seedorf geeft een voorbeeld. "Thierry Henry moet 's ochtends werken en gaat zijn eigen privéjet betalen om erbij te kunnen zijn. Meer hoef ik denk ik niet te zeggen", aldus de 87-voudig international in gesprek met VoetbalPrimeur.

Clarence als ceremoniemeester
"Beckham kon niet. Zidane eigenlijk ook niet, maar die had ik gisteren aan de telefoon en die probeert alles om er toch nog bij te zijn", vervolgt Seedorf, die weet waarvoor hij zoveel energie steekt in de #KickOffForGood-wedstrijd. Want pittig is het programma deze week. Hij holt van de ene verplichting naar de andere. Lachend: "Ik weet niet waar ik ben en hoe laat het is. Maar we zijn er bijna. De jongens komen vrijdagmiddag binnendruppelen."

Wat Seedorf bijzonder vindt is dat iedereen belangeloos meedoet. "Ik heb ze niet over hoeven te halen. Ze zijn echt enthousiast. Neem Luis Figo, die loopt me vandaag al de hele dag te sms'en. Je hebt vaker All Star-wedstrijden, maar dan zit er een commerciële organisatie achter. Nu worden ze niet betaald. Alleen hun vlucht en hotel wordt geregeld. Ze weten allemaal waarvoor we het doen en dat willen we gezamenlijk uitstralen."

Alleen vlucht en hotel
"Vergis je niet, er komen veel sterren. Normaal zijn er met dit soort wedstrijden misschien vijf, zes wereldsterren. Nu praten we over zeker veertien grote namen", is Seedorf trots, die met veel van zijn oude collega's een band heeft opgebouwd. "In veel gevallen is het respect uitgegroeid tot vriendschap. Of je nu met elkaar hebt gespeeld of niet, je hebt zoveel meegemaakt."

De wedstrijd wordt zaterdag om 16.00 uur in het AFAS Stadion gespeeld. Wil je erbij zijn? Via deze manier kun je nog kaarten kopen!

Zaterdag komt Seedorf in deel 2 van het interview aan het woord over onder meer het Nederlands elftal.

%MCEPASTEBIN%