Porto-coach in de bres voor 'professionele' Martins Indi: 'Overdreven en onterecht'

Porto-coach in de bres voor 'professionele' Martins Indi: 'Overdreven en onterecht'

04-09-2015 14:56
6

Bruno Martins Indi ligt daags na de ontluisterende 0-1 nederlaag van het Nederlands elftal onder vuur. Julen Lopetegui, zijn trainer bij FC Porto, vindt het genoeg geweest en springt in de bres.

Martins Indi pakte in de eerste helft van de verloren interland tegen IJsland (0-1) een rode kaart en kreeg vervolgens de strontkar over zich heen. "Indi is juist een voorbeeld van professionaliteit, zowel tijdens wedstrijden als in zijn privéleven", verdedigt Lopetegui zijn Porto-pupil in gesprek met SET.

De Spaanse trainer vindt bovendien niet dat de slaande beweging naar Kolbeinn Sigthórsson een rode kaart waard was. "Het lijkt me een beetje overdreven, maar het is goed dat Indi zijn excuses heeft aangeboden. De kritiek op zijn spel en ook zijn gedrag is echter volledig onterecht."

Lopetegui haalt bovendien uit naar de spelers van Oranje, die Martins Indi na afloop niet bepaald in bescherming namen. Onder meer Arjen Robben en Daley Blind waren boos. "Ik hoop dat alle internationals van Nederland beseffen dat je het met z'n allen doet. Het zou goed zijn als iedereen zo professioneel was als Indi."

Martins Indi maakte vorig jaar na het succesvolle WK in Brazilië de overstap naar FC Porto. In het nieuwe seizoen zat hij tot dusver voornamelijk op de reservebank, maar afgelopen weekend maakte de oud-Feyenoorder zijn eerste minuten als linksback.