Oranje omringd door vrees: 'Of er licht is aan het einde van de tunnel? Nee'

Oranje omringd door vrees: 'Of er licht is aan het einde van de tunnel? Nee'

04-09-2015 15:54
8

Het Nederlands elftal deed donderdag opnieuw pijn aan de ogen. IJsland was in de Arena met 0-1 te sterk en dat leidt tot veel kritiek onder prominenten.

Jan Mulder snapt weinig van het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind. "Gregory van der Wiel speelt niet eens in Parijs!", zegt de senioranalyticus op de NOS-website. "Sinds het WK is alles mis met Oranje. De euforie op dat WK was dodelijk en overdreven. Men denkt alleen defensief en organisatorisch. Ach man, dat gebabbel uit dat Oranje-kamp."

Mulder durft zijn geld niet te zetten op een goede afloop voor Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. "Of er licht is aan het einde van de tunnel? Dat is er niet. Ik zet mijn geld er niet op."

Henk ten Cate houdt ook zijn hart vast. "Een EK zonder Nederland, ik kan het me niet voorstellen. En dan die halfvoetballende bananenrepublieken die er wel bij zijn... Maar ik ben bang dat het niet gaat lukken. De Turken hadden tegen Letland moeite met scoren, maar ze hadden wel veel kansen. En uit in Turkije winnen is altijd moeilijk voor Oranje. Ik denk even aan de gemiste penalty van Seedorf in 1997."