Cillessen bijna verlost: Maar aan bijna, daar heb je niks aan

Cillessen bijna verlost: "Maar aan bijna, daar heb je niks aan"

04-09-2015 15:56
25

Het Nederlands elftal had zich meer voorgesteld van de belangrijke pot tegen IJsland. Jasper Cillessen had ook meer voor Oranje kunnen betekenen, ware het niet dat een strafschop van de gasten via de hand van de Ajax-doelman in het doel verdween: 0-1 eindstand. 

Nadat een tackle van Gregory van der Wiel werd bestraft met een strafschop, mocht Gylfi Sigurdsson aanleggen vanaf elf meter. Cillessen keerde de pingel bijna. "Maar aan bijna, daar heb je niks aan", zei hij tegen Omroep Gelderland. Zodoende rekende de doelwachter niet af met zijn zogenaamde syndroom; hij pakte zélf nimmer een strafschop. Overigens miste Jablonec laatst wel een strafschop tegen Ajax, maar die belandde op de paal.

"Je kunt wel spreken van een heel vervelende avond", vervolgde de keeper na afloop van de wedstrijd tegenover de regionale omroeo. Ondanks de nederlaag gelooft de doelman nog in plaatsing voor het EK. "Anders heeft het geen zin om die laatste wedstrijden te spelen. Dus ik heb er nog het volle vertrouwen in", besloot de hoofdpersoon.