'Zuuraanval' op Van Gelder: Hoe haal je het in je botte kop hem uit te nodigen?!

'Zuuraanval' op Van Gelder: "Hoe haal je het in je botte kop hem uit te nodigen?!"

04-09-2015 16:42
10

Jack van Gelder kon het vrijdagmiddag niet langer aanhoren en pakte zijn biezen. De afzwaaiende journalist had zich heel wat anders voorgesteld van de uitzending die rond zijn afscheid bij de NOS op touw werd gezet.

"Buitengewoon zonde van mijn tijd", reageert de verbaasde journalist in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het commentaar van Van Gelder rond wedstrijden van Oranje werd door Johan Derksen en Ben de Graaf afgedaan als 'hysterisch gebral' en 'psychiatrisch'. "Toen ik wegliep, holde nog iemand van de redactie achter me aan om me daar te houden. Maar ik riep: bekijk het lekker met je uitzending!"

Van Gelder is boos op de 'zure' De Graaf, voormalig chef sport van de Volkskrant. "Die lulde maar wat! Sowieso heb ik die man nooit kunnen betrappen op enige positivisme. Hoe haal je het in je botte kop hem uit te nodigen?! Hij verkondigde ook pure onzin. Hij riep dat ik in Los Angeles met mijn vrouw in een dikke wagen reed, terwijl de rest maar een taxi moest nemen. Ik had gewoon een huurauto waarin Ben mocht meerijden!"

"Ik ben niet kwaad en zeker niet verdrietig, wel erg teleurgesteld", aldus Van Gelder. "Ik vond het aanvankelijk wel eervol zo'n uitzending. Maar dit vergeet ik niet snel. Ik zal niet snel meer aanschuiven bij programma's waar het over mij gaat."