'Goaltjesdief' mag vleugels uitslaan onder Van Gaal: Heel veel potentie

'Goaltjesdief' mag vleugels uitslaan onder Van Gaal: "Heel veel potentie"

04-09-2015 16:23
2

Manchester United-manager Louis van Gaal kreeg in de voorbije weken veel kritiek te verwerken. Maar nu is er rugdekking voor de trainer. Onder de vleugels van de oefenmeester moet James Wilson, spits en ook international bij Engeland onder-21, opstaan.

Gareth Southgate, de manager van het Engelse jeugdelftal, denkt dat United de juiste is voor de negentienjarige aanvaller en dat hij onder Van Gaal goed uit de voeten kan. "Zo kan hij zich het beste ontwikkelen", stelt Southgate in gesprek met Sky Sports. "United is één van de grootste en beste clubs ter wereld en gezien hun geschiedenis met het ontwikkelen van jonge spelers, kan ik alleen maar positief zijn."

Wedden

Meer odds

De jonge spits is een veelbelovende speler, die al geregeld mocht opdraven in het eerste elftal. Toch moet er ook nog veel gebeuren. "Hij moet fysiek gezien sterker worden, maar naarmate hij meer wedstrijden speelt, zal hij harder worden. We kunnen al vroeg met hem aan de gang en hebben hem veel bij United zien spelen. Hij heeft al veel minuten gemaakt en moet geduldig zijn. Het is een goaltjesdief met heel veel potentie", aldus Southgate.