Gedoe rondom voorkeur Ajacieden in Oranje 'onzin': Kom op

Gedoe rondom voorkeur Ajacieden in Oranje 'onzin': "Kom op"

04-09-2015 17:21
7

Op het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind werd de nodige kritiek geleverd door onder meer Willem van Hanegem. Fred Grim, coach van Jong Oranje, stelt dat hij zelf geen voorkeur heeft voor Ajacieden en niet daarop selecteert. 

"Kom op, het gaat in eerste instantie gewoon om kwaliteit. We kijken echt niet naar de club waar iemand speelt. Ik heb die column ook gelezen en ik kon er weinig mee. Door mijn functie weet ik precies hoe het selectiebeleid bij Oranje eraan toe gaat. Elke speler wordt bekeken, gewogen en besproken. Er zijn geen andere belangen", laat Grim desgevraagd weten aan Voetbal International.

Paul Bosvelt, die een verleden heeft bij Feyenoord, werd onlangs aangesteld als assistent van Jong Oranje. Om het Feyenoord-gehalte toch wat op te krikken? "Je mag best weten dat we daarnaar hebben gekeken. Het is toch alleen maar mooi dat we vanuit alle geledingen worden vertegenwoordigd? Maar het gaat in eerste instantie om kwaliteit. Je zoekt een tegenpool. Ik hou van organisatie, structuur, ben best wel vooruitdenkend. Paul is wat losser, misschien wat gemoedelijker op het oog. Daarnaast heeft hij een echte winnaarsmentaliteit. Dat maakt ons alleen maar sterker."