'Navas zat al in vliegtuig en greep naar telefoon na mislukte De Gea-deal'

'Navas zat al in vliegtuig en greep naar telefoon na mislukte De Gea-deal'

04-09-2015 17:40
2

Keylor Navas heeft contact met Manchester United opgenomen over de mislukte deal, meldt de Engelse boulevardkrant The Daily Mirror. De doelman was een belangrijk onderdeel in de transfer van United-doelman David de Gea. 

De deal liep vertraging op, waardoor De Gea niet naar Real ging en Navas niet naar Manchester. Navas greep dinsdag naar de telefoon om het over de 'mislukking' te hebben. De transfermarkt in Engeland sloot op dinsdag om 18.00 uur Engelse tijd. Negentien uur eerder verstreek de deadline in onder meer Spanje.

Pas een half uur na de deadline was alles geregeld voor een transfer van De Gea. Te laat, oordeelden de bonden. Naast de ruil was er ook een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro geboden door Real. Ricardo Cabanas, de zaakwaarnemer van Navas, was maandag drie uur lang niet bereikbaar en zorgde zodoende voor de nodige vertraging. United claimde dat Real de keeper geen toestemming had gegeven om naar Manchester te reizen. Navas zat in het vliegtuig juist op groen licht te wachten.