NEC kaapt jeugdinternational weg uit Friesland: Garanderen we niemand

NEC kaapt jeugdinternational weg uit Friesland: "Garanderen we niemand"

04-09-2015 17:55
1

Janio Bikel stapte deze zomer transfervrij over van sc Heerenveen naar NEC Nijmegen. Spijtig, oordeelde Hans Vonk, de directeur voetbalzaken van de Friezen. De jeugdinternational van Portugal had kunnen bijtekenen in Friesland.

"Het is een lang proces geweest, we wilden graag met hem door. Hij heeft hier een tijd gekend met veel tegenslag, is zelfs een jaar geblesseerd geweest en fantastisch opgevangen door onder meer een gastgezin. Wij hoopten dat zoiets in ons voordeel zou werken", onthulde Vonk in gesprek met Heerenveen TV. Bikel koos echter voor NEC.

Wedden

Meer odds

"Wij hebben hem een contract aangeboden dat past bij een jeugdspeler die kan doorgroeien naar het eerste elftal. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt dat hij wil vertrekken. Dat is spijtig. Nee, niet pijnlijk. Want wij hebben er alles aan gedaan om hem hier te houden. Hij wilde speeltijd, maar dat garanderen we niemand. Met het vertrek van Marten de Roon was het wellicht mogelijk, maar Janio wilde het niet afwachten", stelt Vonk tot slot.