Slecht nieuws voor Oranje en Bayern: Robben tijdje zoet met nieuwe blessure

Slecht nieuws voor Oranje en Bayern: Robben tijdje zoet met nieuwe blessure

04-09-2015 18:03
3

Arjen Robben is vier weken uitgeschakeld. Dat meldt zijn club Bayern München op Twitter. De aanvaller van Oranje raakte donderdagavond geblesseerd tegen IJsland (0-1 nederlaag).

Robben moest na 31 minuten de strijd al staken wegens een dijbeenblessure. Duidelijk is nu dat de aanvoerder van Oranje vier weken buitenspel staat. Hij moet daardoor niet alleen het treffen met Turkije, aankomende zondag, missen. Ook de start van de Champions League gaat aan de neus van de aanvaller voorbij.

Bayern speelt in de Champions League op 16 september tegen Olympiakos en op 29 september tegen Dinamo Zagreb. Het is zeer twijfelachtig of Robben wel op tijd fit is voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië. Die vinden op 10 en 13 oktober plaats en zijn van groot belang voor het bemachtigen van een ticket voor het EK 2016 in Frankrijk.

Robben reageerde na afloop van het duel met IJsland zelf ook op zijn kwetsuur. "Ik was topfit, maar na een actie kreeg ik last van mijn lies. Ik kon niet verder", aldus de hoofdpersoon. "Het kan dus nog altijd. We moeten proberen de kopjes heel snel omhoog te krijgen. Het is een schrale troost dat Turkije gelijkspeelt, waardoor we de derde plek nog in handen hebben. Dat is nog steeds goed voor play-offs. Maar goed, dit is een heel grote teleurstelling."