Achttien interlands en geen enkel verlies: Dat is iets wat niemand kan zeggen

Achttien interlands en geen enkel verlies: "Dat is iets wat niemand kan zeggen"

04-09-2015 18:45
4

Ook Hedwiges Maduro zat donderdag aan de buis gekluisterd toen Oranje een zeer slechte beurt maakte tegen IJsland. De middenvelder van FC Groningen zag hoe de spanning zich meester maakte van de meeste Nederlandse internationals. 

'Ik zag dat er heel veel spanning en druk op stond", laat hij weten aan FOX Sports. "Misschien verklaart dat waarom het niet liep en sommige jongens hun niveau niet haalden. De scherpte is er dan gewoon niet, ook al wil je dat zo graag. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we in een flow zaten en IJsland bij de strot hadden. Dat was al zo voor de onnodige rode kaart van Bruno Martins Indi. Daarna werd het natuurlijk helemaal moeilijk."

Maduro speelde zelf achttien interlands voor het Nederlands elftal en verloor er bijzonder genoeg geen enkele. "Daar ben ik heel trots op. Dat is iets wat niemand kan zeggen", glimlacht hij. Volgens de middenvelder gaat Nederland het zondag zonder de geblesseerde Arjen Robben heel zwaar krijgen in en tegen Turkije. "Hij is de beste speler van Nederland. Als die uitvalt, zorgt dat voor een grote knauw. De wissels van Danny Blind? Dat waren keuzes van de bondscoach. Die moet je accepteren."