Veel spelers willen alleen hun ego'tje strelen, Sneijder raakte ook geen knikker

"Veel spelers willen alleen hun ego'tje strelen, Sneijder raakte ook geen knikker"

04-09-2015 20:29
3

In navolging van vele andere voetbalkenners haalt ook Piet Schrijvers genadeloos uit naar het Nederlands elftal. De oud-doelman miste tegen IJsland de juiste mentaliteit bij de Oranje-spelers.

"Alles ging mis. Het was niet om aan te zien", begon Schrijvers zijn relaas tegenover Omroep Gelderland. "Veel spelers willen alleen hun ego'tje strelen. Alles begint met een goede as in je team. Cillissen is goed, maar dan begin je al. Je hebt bijvoorbeeld een voorstopper nodig die een spits uitschakelt. Maar ook Sneijder heeft toch geen knikker geraakt? Huntelaar kreeg voorin geen fatsoenlijke bal."

Oud-Vitesse-coach was iets milder in zijn commentaar. "In het veld ging te veel mis, maar ook in de aanloop. De wisseling Hiddink - Blind. De druk was al zo groot. Een team is gebaat bij rust en er zijn te veel dingen geweest die afleiden. Dat voelen spelers ook, het kost ze energie. Het vertrek van Karel Aalbers als voorzitter bij Vitesse, het was zo onrustig. De druk neemt bij Oranje alleen maar verder toe. Nu kun je helemaal niets meer hebben."