Van Hooijdonk: Hebben er al aardig potje van gemaakt, maar niet alles zit tegen

Van Hooijdonk: "Hebben er al aardig potje van gemaakt, maar niet alles zit tegen"

04-09-2015 23:10
1

Pierre van Hooijdonk weet als geen ander wat Nederland zondag te wachten staat tegen Turkije. De oud-speler van Fenerbahce rekent op een heet avondje in het Oost-Europese land.

"Een pittig potje", zo beschrijft Van Hooijdonk het aankomende duel tegenover FOX Sports. "Of ze bloed ruiken? Nee, de Turken zijn met zichzelf bezig. Wíj staan onder flinke druk, maar zíj ook. De Turkse ploeg heeft enkele flinke mentale optaters gehad. Eerder scoorde Nederland in de laatste minuut tegen ze, Letland donderdag ook weer. Dat zit natuurlijk niet lekker."

"Van derde op het WK, naar met hangen en wurgen richting play-offs", vervolgt de oud-spits. "Het verval is enorm. Maar vergeet niet: Turkije heeft sinds 2008 alle grote toernooien gemist. De spanning is ook daar groot. En er is nog steeds veel respect voor Oranje. Angst, gebaseerd op ons roemrijke verleden. Wesley Sneijder is natuurlijk een grote meneer bij Galatasaray en Robin van Persie kent een goede start bij Fenerbahçe. Maar ze zien ons niet als favoriet voor dit duel. Er is vertrouwen om ons te pakken, nu misschien wel meer dan eerst"

Toch blijft Van Hooijdonk positief. "Ik geloof in een goede afloop, omdat je er een wel heel erg potje van moet maken, wil je je uiteindelijk níet kwalificeren. We hebben er al een aardig potje van gemaakt, maar niet alles zit tegen. Zo’n uitslag in Turkije (tegen Letland, 1-1, red.) bijvoorbeeld, dat zit dan juist net mee. Ik denk dat dat mazzeltje uiteindelijk helpt."