Dus ik zou Van Persie tegen Turkije rechtsbuiten zetten, en Tete rechtsback

"Dus ik zou Van Persie tegen Turkije rechtsbuiten zetten, en Tete rechtsback"

05-09-2015 07:12
19

Nu Arjen Robben vier weken aan de kant staat en hij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije moet missen, is het speculeren over de opstelling begonnen. Pierre van Hooijdonk zou in ieder geval starten met Robin van Persie.

"Ik zie ook wel dat de rode kaart de sleutel in de wedstrijd tegen IJsland is geweest", blikt de oud-spits in het Algemeen Dagblad terug op het duel met IJsland. "Waar ik alleen niet vrolijk van word is het geduld waarmee wij denken tot kansen te kunnen komen. Dat heb ik nu wel gehad. Je kunt meer creëren als er meer opportunisme in het spel komt. Je hoeft niet alles lang te spelen, maar een lange bal moet wel een mogelijkheid zijn."

"Ik vond Narsingh (invaller, red.) niet meevallen, dus zou ik tegen Turkije Van Persie rechtsbuiten zetten. En Tete rechtsback. De druk is groot, maar bij de Turken is die druk twee keer zo groot als bij ons. Ze dreigen voor de zoveelste keer een toernooi te missen en hebben tegen Letland een mentale tik gehad", besluit Van Hooijdonk in de eerdergenoemde krant.