In het kort: blessure Ajax-huurling, Davids 'scoort' voor goed doel, record Rooney

In het kort: blessure Ajax-huurling, Davids 'scoort' voor goed doel, record Rooney

05-09-2015 21:31

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Davids schiet keihard raak
Edgar Davids is het voetballen nog niet verleerd. De middenvelder speelde mee in het duel tussen Real Madrid Legends en Laureus Allstars (5-6), in het AFAS Stadion van AZ. Hij scoorde van grote afstand met een fraaie knal. Ook Pierre van Hooijdonk scoorde. Clarence Seedorf, de organisator, scoorde één keer voor Real en wisselde in de helft van team. Andere spelers die meespeelden: Roberto Carlos, Fabio Cannavaro, Christian Karembeu, Predrag Mijatovic en Fernando Hierro. Een prachtig rijtje. De opbrengt komt ten goede aan Laureus Nederland.

Becker geblesseerd
Sheraldo Becker is afgehaakt bij Jong Oranje. De Ajax-huurling, die dit seizoen voor PEC Zwolle speelt, heeft een hamstringblessure opgelopen. Hij kwam dan ook niet in actie tijdens het duel tussen Jong Oranje en Jong Cyprus van vrijdagavond. Becker reist niet mee met zijn ploeg naar Turkije, waar de volgende interland op de rol staat.

Rooney op recordjacht
Wayne Rooney heeft zaterdagavond geschiedenis geschreven. De spits maakte tegen San Marino zijn 49e interlanddoelpunt en evenaarde daarmee het record van Sir Bobby Charlton. In de dertiende minuut van het treffen (0-6 zege) mikte Rooney raak. Charlton had toevalligerwijs precies hetzelfde aantal interlands (106) nodig als Rooney voor de 49 goals.

Verhitte strijd bij Heracles
Heracles Almelo is met Pim Polman in een ingewikkelde strijd beland. Inzet: de naamgeving van het stadion. De club wil het liefst van Polman af, omdat het met een andere sponsor meer geld kan binnenhalen. Polman heeft het gevoel dat Heracles-bestuurslid Wim Samsen hem nu chanteert. "Heracles-voorzitter Jan Smit is net Hans Kazan, hij rommelt wat in zijn hoge hoed en stuurt steeds weer anderen op me af", zegt Polman tegenover TC Tubantia.

Zware blessure voor Fransman
De oefeninterland van Frankrijk tegen Portugal heeft Nabil Fekir niet veel goeds gebracht. Al na dertien minuten moest de aanvaller naar de kant. Een knieblessure zorgde ervoor dat hij niet verder kon spelen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat Fekir een kruisband in zijn rechterknie heeft gescheurd. De speler van Olympique Lyon staat daardoor maanden aan de kant.

Zevenklapper voor Argentinië
Het Argentijnse nationale elftal had vrijdagnacht geen kind aan Bolivia. De vriendschappelijke wedstrijd werd met 7-0 gewonnen. Bij de Argentijnen werden de doelpunten verzorgd door Ezequiel Lavezzi (2), Sergio Agüero (2), Lionel Messi (2) en Angel Correa. Het duel vond overigens niet plaats in Zuid-Amerika, maar in de Verenigde Staten, in het Compass Stadium in Houston.

Roda JC verheugd met nieuws
De contractverlengingen van Ard van Peppen en Tom van Hyfte doen Roda JC goed. Beide spelers liggen tot de zomer van 2018 onder contract in Limburg. "Ard en Tom passen uitstekend bij onze club en behoren tot de meer ervaren jongens van onze selectie. Wij zijn blij dat ze ook de komende seizoenen in ons shirt spelen", reageert algemeen directeur Wim Collard op de officiële website.