'Vorige week viel hij al heel goed in, deze minuten heeft hij ook nodig'

'Vorige week viel hij al heel goed in, deze minuten heeft hij ook nodig'

05-09-2015 09:27

Erik ten Hag houdt gemengde gevoelens over aan de oefenwedstrijd die het met FC Utrecht speelde tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer won met 0-1, mede door het te voorspelbare spel van FC Utrecht.

"We probeerden vanmiddag een aantal accenten te leggen. Meer tempo in de spelopbouw, meer variatie. Maar ons spel was te voorspelbaar. Het was bij fases veel te veel breien, wat we deden. Er zat te weinig diepte in het spel", zegt Ten Hag op de clubsite. Meerdere kansen werden op zeep geholpen. "Zoals ze dat dan zeggen: de scherpte ontbrak."

Wel positief was het gegeven dat Ramon Leeuwin weer speelminuten maakte en Kevin Conboy zijn officieuze debuut. "Kevin heeft tijd nodig om te integreren. Daarvoor kwam deze wedstrijd al goed van pas. Hij moet ons spel ervaren, de afspraken leren, de richtlijnen weten. En ik ben heel blij met de minuten die Ramon heeft gemaakt. Vorige week viel hij in de competitie al heel goed in. De minuten die hij vandaag maakte, heeft hij nodig om verder in het seizoen te groeien. Dat is positief."