Heet avondje verwacht voor Oranje: Traangas, scheidsrechters die vluchtten..

Heet avondje verwacht voor Oranje: "Traangas, scheidsrechters die vluchtten.."

05-09-2015 11:18
1

Aanstaande zondag staat voor het Nederlands elftal de cruciale EK-kwalificatieontmoeting met Turkije op het programma. De wedstrijd wordt afgewerkt in Konya. Sjoerd Ars - tegenwoordig spits van NAC Breda - was in 2013 enkele maanden actief voor de lokale club Konyaspor. 

"Toen ik er kwam speelden ze nog in de tweede divisie en stonden ze dertiende, maar ze hadden ambitieuze plannen en dat sprak me aan. Uiteindelijk werd het een waar volksfeest", vertelt Ars aan Metro. De aanvaller maakte acht goals in zestien duels namens de club. "Als je het goed doet in Turkije is het leven mooi. Maar Turken zijn een fanatiek volkje hoor, ze kunnen goed gek worden."

"Ik kan me nog een wedstrijd herinneren dat we bezig waren met de warming-up", gaat hij verder. "Buiten het veld braken er rellen uit en de politie gebruikte zoveel traangas dat je er zelfs last van kreeg in het stadion. Op een gegeven moment traanden onze ogen zo erg dat we de warming-up moesten afbreken. Iedere wedstrijd gebeurde er eigenlijk wel wat; opstootjes op de tribune, trainers die elkaar sloegen of een scheidsrechter die moest vluchten."

De voormalig speler van onder meer NEC en Go Ahead Eagles verwacht een beladen sfeer in de Konya Büyüksehir Torku Arena, die plaats biedt aan 42.000 supporters. "Dat stadion was pas klaar toen ik er weg was, maar ik weet dat het altijd wel vol zit. Konyaspor heeft twee fanatieke supportersgroepen, die berucht zijn in Turkije: de Nalçacilar & 42 Gençlik. Zij zullen er ook wel zitten als Oranje er straks speelt en dat zal je merken."