Real Madrid volgt voorbeeld van Bayern: financiële hulp voor oorlogsvluchtelingen

Real Madrid volgt voorbeeld van Bayern: financiële hulp voor oorlogsvluchtelingen

05-09-2015 12:46
13

Ook Real Madrid gaat zich inzetten voor vluchtelingen uit oorlogsgebieden. De Spaanse grootmacht maakt dat zaterdag bekend via de officiële kanalen. Donderdag kwam er een dergelijk initiatief van Bayern München naar buiten. 

De Koninlijke legt op het digitale thuis uit dat er een bedrag van één miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor vluchtelingenprojecten. Tevens zullen diverse faciliteiten van de club beschikbaar worden gesteld voor de opvang van vluchtelingen.

Preses Florentino Pérez sprak vrijdag met de Spaanse premier Mariano Rajoy over de hulp die Real Madrid wil en kan bieden. Real zal in de nabije toekomst ook op het gebied van infrastrastructuur en mogelijkheiden om te kunnen sporten projecten op poten zetten voor jonge vluchtelingen. 

Zoals gezegd maakte Bayern München donderdag al bekend dat er ook vanuit Duitsland hulp zal worden geboden aan oorlogsvluchtelingen. Der Rekordmeister stelt één miljoen euro beschikbaar voor projecten die hulp aan vluchtelingen ondersteunen. Op 12 september zal er bovendien een benefietduel worden gespeeld tegen FC Augsburg.