Vertrokken PSV'er wél belangrijk in Italië: Eerste indrukken erg positief

Vertrokken PSV'er wél belangrijk in Italië: "Eerste indrukken erg positief"

05-09-2015 13:15

De overstap van Eindhoven naar Palermo heeft Oscar Hiljemark duidelijk goed gedaan. Na twee overwinningen in de Serie A lijkt de voormalig middenvelder van PSV zijn draai te hebben gevonden.

Van de middenvelder wordt sinds zijn overstap veel verwacht. Zelf blijft Hiljemark nuchter over zijn rol binnen het team en de twee gewonnen wedstrijden tegen Genoa en Udinese. "Ik weet niet hoe het nu verder gaat, maar we zijn erg tevreden met deze twee belangrijke overwinningen", vertelde de Zweed vrijdag tijdens een persconferentie. 

De overstap naar een nieuw land verloopt niet voor iedere speler even soepel. Hiljemark bevalt het echter tot nu toe uitstekend. "Het spelen in de Italiaanse competitie is een uitdaging voor me. Tot nu toe zijn mijn eerste indrukken erg positief. Mijn vrouw en ik zijn gelukkig hier. Op dit moment probeer ik de taal te leren. Binnenkort starten we zelfs lessen samen met het team."

Hiljemark verkaste in 2013 van IF Elfsborg naar PSV. In het Philips Stadion groeide Hiljemark nooit uit tot een onbetwiste basisspeler. PSV deed hem deze zomer voor 2,5 miljoen euro van de hand.