Lofzang op Memphis en Wijnaldum: Als ik eraan denk, dan krijg ik nog de rillingen

Lofzang op Memphis en Wijnaldum: "Als ik eraan denk, dan krijg ik nog de rillingen"

05-09-2015 13:42
1

Clarence Seedorf is afgelopen week, tijdens het Voetballer van het Jaar-gala in Hilversum, onder de indruk geraakt van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. 

Wijnaldum kwam bij het gala de Gouden Schoen (prijs voor de beste speler van het afgelopen seizoen, red.) ophalen en had Seedorf persoonlijk verzocht om deze uit te reiken. "Ik vond het al een enorme eer dat Wijnaldum mij had gevraagd de prijs aan hem uit te reiken, maar zoals hij zich daar presenteerde was ongelooflijk. Als ik eraan denk, dat krijg ik nog de rillingen", vertelt Seedorf zaterdag in De Telegraaf. 

"Zijn woorden waren fantastisch. Daardoor werd het helemaal zijn moment. Ik ben weer blij dat hij me de mogelijkheid gegeven heeft om dat moment met hem te delen", gaat Seedorf verder. Ook Manchester United-aanvaller Memphis (foto) maakte indruk op de viervoudig Champions League-winnaar.

"Ook herkende ik tijdens het gala veel van mezelf in Memphis. Iemand die nu al beseft dat je niet alleen succes boekt. Natuurlijk begint het bij jezelf, maar als je inziet hoe belangrijk de mensen kunnen zijn die dicht bij je staan, dan zit je op de goede weg. Memphis weet nu al goed wat hij wil en als hij dat weet vast te houden, dan wordt het op een gegeven moment onderdeel van zijn mentaliteit", aldus Seedorf.