'Frappant lijstje van Spaanse sportkrant: naam van Ajacied genoemd in Camp Nou'

'Frappant lijstje van Spaanse sportkrant: naam van Ajacied genoemd in Camp Nou'

05-09-2015 14:10
5

Wegens een transferverbod slaagde FC Barcelona er deze zomer niet in om de selectie naar wens te versterken. Aleix Vidal en Arda Turan voegden zich dan wel bij de Champions League-winnaar, maar de Spaanse grootmacht had ook graag een nieuwe vleugelspits aangetrokken. 

Omdat Pedro Rodriguez eind augustus naar Chelsea verkaste, is de bezetting op de Barça-flank inmiddels dun. In januari 2016 wordt het transferverbod van Barcelona opgeheven en de verwachting is dat de club dan met miljoenen gaat smijten. El Mundo Deportivo stelde zaterdag een lijstje samen met diverse namen van spelers die mogelijk opties zijn in Nou Camp. Daar prijkt één speler uit de Eredivisie op: Lasse Schöne. Een merkwaardige suggestie, aangezien Schöne niet te boek staat als een klassieke vleugelspits. Bovendien is hij dit seizoen veroordeeld tot een plek op de reservebank van Ajax. 

Theo Walcott (Arsenal), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Carlos Vela (Real Sociedad) en Jesús Navas (Manchester City) zijn enkele andere spelers die door de sportkrant geopperd worden. De naam van Celta de Vigo-aanvaller Nolito lijkt het meest logisch. Hij gaf onlangs toe dat Barcelona hem deze zomer een aanbieding heeft gedaan. Omdat de aankopen die Barça deze zomer deed tot januari niet speelgerechtigd zijn, zag Nolito van de overstap af.