'Sneijder om de tafel met Galatasaray voor gesprekken over heet hangijzer'

'Sneijder om de tafel met Galatasaray voor gesprekken over heet hangijzer'

08-09-2015 19:58

Wesley Sneijder gaat op korte termijn om de tafel met Galatasaray. Onderwerp van de gesprekken is een eventuele verlenging van het aflopende contract.

Het Galatasaray-contract van Sneijder is al maanden een heet hangijzer in Istanbul. De 31-jarige spelmaker kan tot de zomer van 2018 verlengen, maar moet dan wel genoegen nemen met een lager salaris. Binnenkort gaan de twee partijen weer met elkaar in gesprek, meldt Voetbal International dinsdag.

Sneijder zou niet onwelwillend tegenover een langer verblijf staan. De Oranje-international is in Istanbul reserve-aanvoerder en de man om wie het draait. Financieel heeft hij bovendien weinig te klagen. In de laatste twee transferperiodes werd Sneijder voortdurend gelinkt aan een overstap naar Juventus. Galatasaray hield echter vast aan de vraagprijs van ruim twintig miljoen euro.

Guido Albers, zaakwaarnemer van Sneijder, liet zich onlangs al uit over de toekomst van zijn cliënt. "De komende weken luisteren we naar wat de club te zeggen heeft. Op dit moment is er niets definitief. Wesley is en blijft een ambitieuze speler en hij vindt de plannen van de club het belangrijkst. Er zijn mensen die denken dat het alleen om geld gaat, maar dat is niet het geval. Als hij geen toekomst ziet, zal hij niet tekenen."