'We moeten oppassen dat we niet het Nokia van het voetbal worden'

'We moeten oppassen dat we niet het Nokia van het voetbal worden'

09-09-2015 14:06
7

De KNVB zal snel een koerswijziging moeten doorvoeren om het afglijden van het Nederlandse voetbal tegen te gaan. Daarbij is een belangrijke rol voor directeur Bert van Oostveen weggelegd, vindt Gaston Sporre.

Sporre is voormalig crisismanager van de KNVB en weet hoe het er aan toe gaat in Zeist. Het heeft echter geen zin meer om te praten, denkt hij. "We moeten heel snel weg van Memory Lane en de nostalgie van de Hollandse School", zegt Sporre in Voetbal International. "Het aureool van onaantastbaarheid dat we met ons mooie voetbalwilden uitstralen, leidt tot brokken en we moeten oppassen dat we niet het Nokia van het internationale voetbal worden."

Met een symposium, zoals vorig jaar werd georganiseerd, kom je er niet, denkt Sporre. "We zijn kwalitatief simpelweg niet goed genoeg en dit is een wake-up call van jewelste. Vergeet die kerstbijeenkomst, dit is het echte signaal dat we er heel slecht voor staan. Bert van Oostveen kan nu niet weglopen, hij moet aangeven welke richting we op gaan en hoe we dat gaan doen. Daar mag je hem op afrekenen en de rvc zal de grenzen heel goed moeten bewaken."