Subtop wacht op 'traditionele middenmoter': Zo slecht is dat helemaal niet

Subtop wacht op 'traditionele middenmoter': "Zo slecht is dat helemaal niet"

17-09-2015 14:47

SC Heerenveen ging vorig weekeinde voor het eerst dit seizoen kopje onder, nota bene bij aartsrivaal FC Groningen (3-1). Komende vrijdag wacht het duel met promovendus NEC.

"Je moet winnen om van een goede competitiestart te kunnen spreken, maar als het niet lukt, is het niet dramatisch", zegt trainer Dwight Lodeweges, die met zes punten uit vijf duels op de elfde plaats staat, op de clubsite. "Zes uit zes wil je liever niet, dan is de start niet goed, maar wij kijken vooral naar de lange termijn."

Mitchell te Vrede, Joost van Aken, Jordy Buijs, Younes Namli en Luka Zahovic moeten het duel met de Nijmegenaren aan hun neus voorbij laten gaan. Wie er wel aan de aftrap verschijnen, laat Lodeweges in het midden. "Ik ga NEC niet wijzer maken. Zij zijn bezig om te overleven, dan is zeven punten prima. NEC speelt goed georganiseerd, ze scoren weinig, maar geven ook heel weinig weg."

Van een wankelende defensie wil Lodeweges niets weten. "We hebben zeven goals tegen uit vijf duels, daarvoor hadden we vier tegen. Zo slecht is dat niet, er zijn clubs die al heel wat meer doelpunten tegen hebben gekregen", doelt hij op onder meer SC Cambuur en De Graafschap.