Geen angst voor FC Utrecht in Wales: Onze club wordt perfect gerund

Geen angst voor FC Utrecht in Wales: "Onze club wordt perfect gerund"

17-09-2015 17:50
3

Swansea City-manager Garry Monk denkt dat zijn club niet gestraft wordt voor de transfer van Michel Vorm naar Tottenham Hotspur. FC Utrecht, de oude club van Vorm, is boos over de voorwaarden van die deal en stapt naar het CAS.

Utrecht had bij de verkoop van Vorm aan Swansea City een doorverkooppercentage van dertig procent bedongen. Swansea claimt dat het de doelman voor nul euro heeft doorverkocht aan Tottenham Hotspur, waardoor de Eredivisie-club dus niets betaald krijgt. Daarom stapt Utrecht nu naar het CAS.

Monk heeft er vertrouwen in dat Swansea geen straf krijgt. "Ik ben er niet zo mee bezig, maar van onze kant is alles in orde. Ik ben ervan overtuigd dat de club alle stappen goed heeft doorlopen en dat alle problemen worden opgelost. Onze club wordt perfect gerund. De eerdere beslissing van de FIFA over deze zaak was in ons voordeel, dus ik denk dat dat alles bewijst."

Ook een woordvoerder reageerde op de beslissing van Utrecht om naar het CAS te stappen. "De FIFA heeft hiernaar gekeken en heeft in ons voordeel beslist, maar Utrecht heeft het recht om in beroep te gaan."