LIVE: AZ sluit teleurstellende Europa League-avond passend af (gesloten)

17-09-2015 22:57
114

Ajax, FC Groningen en AZ beginnen donderdagavond aan hun campagne in de Europa League. VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van de laatste doelpunten en hoogtepunten.

22.57: Dat was 'm in Belgrado. Het eindigt in 3-2, het sluitstuk van een teleurstellende Europa League-avond voor Nederland.

22.55: GOAL! Kan het dan nog? Henriksen maakt de 3-2. Nog twee minuten!

22.51: GOAL! Partizan breekt het Alkmaarse verzet. Zivkovic ontloopt de buitenspelval en maakt de 3-1.

22.40: Het lijkt er al een tijdje niet meer in te zitten voor AZ. Een doelpunt hangt niet in de lucht en Hupperts pakte zojuist zijn tweede gele kaart.

21.44: GOAL! En de Alkmaarders kijken alweer tegen een achterstand aan. Oumarou maakt zijn tweede van de avond.

21.40: GOAL! AZ komt op gelijke hoogte. Van der Linden, al vaker trefzeker in Europa dit seizoen, schiet na 34 minuten de 1-1 binnen!

21.15: GOAL! Na tien minuten maakt Partizan de 1-0 in eigen huis. Oumarou kopt de bal snoeihard binnen uit een hoekschop.

21.05: We zijn begonnen in Belgrado. Game on!

21.55: Over tien minuten begint AZ aan zijn eerste Europa League-wedstrijd. Partizan is de tegenstander.

20.48: Het is afgelopen in Amsterdam en Groningen. Ajax komt niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Celtic, Groningen is met 0-3 een maatje te klein voor Marseille.

20.40: GOAL! Schöne zet Ajax op gelijke hoogte met een schitterende vrije trap!

20.30: ROOD! Celtic komt met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Emilio Izaguirre.

20.26: Ondertussen gaat het los in Istanbul. Fenerbahçe staat op een 1-3 achterstand tegen FK Molde, in de groep van Ajax en Celtic.

20.18: GOAL! En dat was 'm in Groningen. Alessandrini maakt de 0-3 voor het duidelijk betere Marseille. Over en sluiten!

20.02: Ajax en Groningen zijn begonnen aan de tweede helft. Op jacht naar de gelijkmaker!

19.52: En intussen is ook de opstelling van AZ, dat om 21.05 uur tegen Partizan speelt, bekend. Haye voor Jahanbakhsh is de enige wijziging bij de Alkmaarders.

AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Brezancic; Rienstra, Henriksen, Van Overeem; Hupperts, Jansen, Haye.

19.46: Het is rust bij Ajax - Celtic en Groningen - Marseille. 1-2 en 0-2, niet best!

19.42: GOAL! Celtic maakt de 1-2. Lustig straft matig verdedigen van Ajax af met een rake kopbal.

19.39: GOAL! Daar is de 0-2 in Groningen. Ocampos omspeelt Padt en zet Marseille op een ruime voorsprong.

19.25: GOAL! Het is opnieuw raak, nu in de Arena. Ajax trekt de stand gelijk met dank aan een knap schot van Viktor Fischer!

19.24: GOAL! Groningen komt op een 0-1 achterstand tegen Marseille. N'Koudou is de doelpuntenmaker in de Euroborg.

19.08: GOAL! En het is niet Ajax dat op voorsprong komt. Celtic profiteert van balverlies bij Sinkgraven en scoort via Nir Bitton: 0-1.

19.00: Ajax en Groningen zijn begonnen aan hun avontuur in de Europa League. Game on!

18.00: FC Groningen begint donderdagavond ongewijzigd aan de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. In De Euroborg staan dezelfde elf namen aan de aftrap als afgelopen zondag in het duel met sc Heerenveen (3-1 zege).

Bij Olympique Marseille begint oud-PSV'er Karim Rekik in de basis. De andere groepsgenoten van FC Groningen zijn Sporting Braga en Slovan Liberec. De eerste groepswedstrijd in de Europa League tussen Groningen en Marseille begint om 19.00 uur.

FC Groningen: Padt; Hateboer, Kappelhof, Lindgren, Tamata; Tibbling, Maduro, De Leeuw; Linssen, Rusnák, Hoesen.

Olympique Marseille: Mandanda; Isla, Sparagna, Rekik, Mendy, Zambo; Anguissa, Lucas Silva, Romao; Alessandrini, Ocampos, N'Koudou.

17.45: Ajax-trainer Frank de Boer begint tijdens de eerste Europa League-wedstrijd van het seizoen tegen Celtic met een debutant in de basis. Amin Younes krijgt het vertrouwen van de coach.

Door de basisplaats van Younes verhuist Daley Sinkgraven naar het middenveld en valt Thulani Serero buiten de basiself. Younes kwam afgelopen zomer over van Borussia Mönchengladbach, maar speelde tot dusver nog geen officiële minuut voor het eerste elftal van Ajax.

Mitchell Dijks is hersteld van zijn blessure en begint als linksback. Davy Klaassen krijgt tegen de Schotten een rol als diepe spits, waardoor Arek Milik buiten de boot valt. Naast Younes vormt Klaassen de aanval met Anwar El Ghazi. De aftrap in de Amsterdam Arena is om 19.00 uur.

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Fischer, Sinkgraven; El Ghazi, Klaassen, Younes.

Celtic: Gordon; Lustig, Boyata, Simunovic, Izaguirre; Brown, Bitton; Forrest, Johansen, Commons; Griffiths.