FC Utrecht maakt akkoord met 'speler met enorm veel potentie' wereldkundig

FC Utrecht maakt akkoord met 'speler met enorm veel potentie' wereldkundig

17-09-2015 18:04
2

Bart Ramselaar speelt ook de komende jaren bij FC Utrecht. De club uit de Domstad maakt donderdagavond bekend dat het contract van de middenvelder is opengebroken en verlengd.

Ramselaar ligt nu tot de zomer van 2019 vast, nadat een naderend akkoord eerder deze week al was aangekondigd. "Bart heeft enorm veel potentie en laat dat nu ook zien op het hoogste niveau", reageert trainer en technisch manager Erik ten Hag op de clubsite. "Hij is nog jong, moet nog veel leren. Maar, dat hij over een grote dosis voetballend vermogen beschikt, mag duidelijk zijn. We zijn erg blij dat we hem langer hebben kunnen binden en hij bij FC Utrecht succesvol wil worden."

Ook het negentienjarige talent zelf is blij. "Het is fantastisch dat mij de gelegenheid wordt geboden om voor vier jaar te tekenen bij mijn club, want dat is FC Utrecht", zegt Ramselaar, die dit seizoen alle competitieduels in actie kwam en twee keer scoorde. "Als je in de opleiding speelt, kijk je uit naar het moment dat je in het eerste elftal mag spelen. In volle stadions. Dat maak ik nu mee, dat is geweldig. Daar geniet ik met volle teugen van."

Ten Hag, sinds deze zomer actief in Utrecht, maakt een compliment aan de opleiding van de club. "Dit is het resultaat van scouting en opleiding. Je streeft ernaar jongens vroegtijdig in te laten stromen om hen vervolgens te ontwikkelen naar het gewenste niveau. Dat we daar steeds vaker in slagen, is een compliment naar onze organisatie én de jongens in kwestie. We investeren relatief veel in onze academie en dan is het fijn om te zien dat dit zijn vruchten afwerpt in de vorm van doorstroming van talenten naar het eerste elftal."