Twente-publiek kiest voor 'onbekende' Man of the Match: 'Goed gevoel tegen Ajax'

Twente-publiek kiest voor 'onbekende' Man of the Match: 'Goed gevoel tegen Ajax'

17-09-2015 18:28

In de basiself van FC Twente stond afgelopen zaterdag een nieuwe naam. Peet Bijen, een twintigjarig product uit de Enschedese opleiding, kreeg de kans tegen Ajax.

Bijen moest met Twente twee treffers slikken, maar pakte wel een waardevol punt in de Grolsch Veste. In de voorbereiding mocht hij al zo nu en dan meedoen. "Dan wil je je uiteindelijk ook staande houden in de Eredivisie. De wedstrijd tegen Ajax geeft dan een goed gevoel", vertelt hij op de website van zijn club.

De verdediger speelde goed tegen de Amsterdammers en werd daarvoor beloond met de prijs voor Man of the Match. "Ik had dat niet direct door, tijdens de ronde langs de tribunes kwam Jelle (van der Heyden red.) naar me toe. Dat was wel mooi om te horen."

Bijen begon het seizoen onderaan de ladder, na de komst van Bruno Uvini en Giorgos Katsikas. De Griek staat echter geruime tijd buitenspel en dat opent deuren. "Mooi om te horen dat ik er dicht tegenaan zit", vervolgt Bijen, die twee jaar geleden al aan de hoofdmacht mocht proeven. "

"Ik weet nog goed dat ik toen voor het eerst de voorbereiding meemaakte met de eerste selectie. Ik dacht dat ik er klaar voor was, nu merk ik dat ik in de tussentijd veel meer geleerd heb en serieus een kans maak."