Moreno geketend door PSV en United: Ik wil zeggen dat het me erg spijt

Moreno geketend door PSV en United: "Ik wil zeggen dat het me erg spijt"

17-09-2015 18:56
1

Héctor Moreno hoopt op korte termijn te kunnen praten met Luke Shaw. De linksback van Manchester United ligt er een halfjaar uit door een harde tackle van de PSV'er.

Moreno brak in de beginfase van het Champions League-duel tussen PSV en Manchester United (2-1) het rechterbeen van Shaw op twee plaatsen. De twee hebben nog geen contact met elkaar gehad, op verzoek van de Engelse grootmacht. Moreno wil echter graag.

"Ik wil graag met hem praten, maar ik begrijp de situatie. Gisteren is hij geopereerd. Hij heeft rust nodig. Ik denk dat de clubs wel contact hebben gehad. PSV wil Manchester waar mogelijk helpen", zegt de PSV-verdediger (27) tegen de NOS. Nicola Rizzoli, de scheidsrechter in Eindhoven, liet de veelbesproken charge van Moreno onbestraft.

Moreno heeft wel een boodschap voor zijn 'slachtoffer'. "Ik wil tegen hem zeggen dat het me erg spijt. Dat ik hem steun en sterkte wens en dat ik voor hem bid, opdat hij snel weer hersteld is. Het is triest. Je wilt nooit dat zoiets gebeurt op een voetbalveld."

"Ik bid voor elke wedstrijd tot God dat er niks met mij, m'n ploeggenoten en m'n tegenstanders gebeurt. Het is iets vervelends, maar het was een ongeluk. Ik denk dat hij wel weet dat het nooit mijn bedoeling was. Natuurlijk ging ik voor de bal. Hopelijk overkomt het me nooit weer."