Cillessen praat met topper: 98 procent van het keepersvak doe je fantastisch

Cillessen praat met topper: "98 procent van het keepersvak doe je fantastisch"

17-09-2015 19:22
12

28 keer kreeg Jasper Cillessen de kans om een penalty te stoppen, maar 28 keer lukte het hem niet. Het begint langzaam een obsessie te worden voor de Ajax-doelman.

De laatste weken ging het vaak over de beroerde statistiek van Cillessen, die tegen IJsland een uitgelezen mogelijkheid liet glippen en in het duel met FC Twente werd vernederd door Hakim Ziyech. Het probleem kwam aan het licht tijdens het WK in Brazilië, toen Louis van Gaal hem in de kwartfinale tegen Costa Rica naar de kant haalde voor Tim Krul.

"Direct na het WK heb ik het er met Edwin van der Sar (oud-doelman Ajax en Oranje, huidig commercieel directeur Ajax, red.) over gehad", zegt de sluitpost in de Presentatiegids voor het Europa League-duel van Ajax met Celtic. "Hij zei: '98 procent van het keepersvak doe je fantastisch, die andere twee procent komt nog wel'."

Cillessen stelt dat hij weinig geluk heeft gehad. "Tijdens het WK lag ik natuurlijk onder een vergrootglas na mijn wissel tegen Costa Rica en de verloren penaltyreeks tegen Argentinië. Maar stel dat wij wel alle vijf de strafschoppen hadden benut en ik één bal tegen me aan geschoten had gekregen, dan was ik de held geweest."