Groningen gaat met opgeheven hoofd ten onder tegen betere Fransen

Groningen gaat met opgeheven hoofd ten onder tegen betere Fransen

17-09-2015 20:49
4

FC Groningen is er donderdagavond niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in de Europa League. Olympique Marseille was een duidelijk maatje te groot.

Het had zo mooi kunnen zijn, het debuut van Groningen in de Europa League. Een stunt zat er echter nooit in. Marseille domineerde van begin tot eind in De Euroborg, waar het voorafgaand aan de wedstrijd onrustig was. In de binnenstad braken rellen uit. In tegenstelling tot de supporters, hield Marseille het hoofd wél koel.

Wedden

Meer odds

Georges N'Koudou tekende na 25 minuten voor de openingstreffer en kort na rust drukte Lucas Ocampos het Franse overwicht uit in de score. Door de 0-2 voorsprong liet Marseille de teugels vieren en dat leidde tot een aantal kansjes voor Groningen. Michael de Leeuw kwam met een vlammend schot het dichtstbij, maar gescoord werd er niet.

Marseille deed dat nog wel één keer. Romain Alessandrini kreeg de bal een uur voor het einde in de schoot geworpen en had weinig moeite om de 0-3 te maken. Dat betekent dat Groningen met een bittere nederlaag begint aan het Europa League-avontuur, ook al hadden de noorderlingen van tevoren geen zege verwacht.