Bizarre statistieken Huntelaar, Hoedt en Kishna niet langs Europa League-finalist

17-09-2015 23:00
1

Klaas-Jan Huntelaar heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Schalke 04 drie punten heeft overgehouden aan het Europa League-bezoek bij APOEL Nicosia. De Nederlandse spits was tweemaal trefzeker in het met 3-0 gewonnen duel.

Huntelaar zette Schalke na 35 minuten op een 2-0 voorsprong, nadat Joël Matip even daarvoor de openingstreffer had verzorgd. De Oranje-international tekende twintig minuten voor tijd met zijn tweede treffer van de avond voor de 3-0 eindstand, waardoor Schalke uitstekend is begonnen aan het Europa League-avontuur. Voor Huntelaar was het zijn twaalde Europa League-treffer in elf (!) wedstrijden.

In de groep van AZ boekte Athletic Bilbao een zwaarbevochten zege op FC Augsburg. De Duitsers, waar Paul Verhaegh negentig minuten meespeelde, kwamen in San Mamés nog verrassend op voorsprong. Halil Altintop opende na een kwartier de score. Het was echter Aduriz die Athletic in de tweede helft alsnog de overwinning bezorgde. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde de spits tweemaal. Susaeta gaf de uitslag in de slotfase nog meer aanzien (3-1), De Spanjaarden gaan samen met Partizan Belgrado aan kop in de groep. Partizan won zelf met 3-2 van AZ.

Lazio leek lange tijd succes te boeken bij Dnipro Dnipropetrovsk, dat vorig seizoen nog de finale van de Europa League bereikte. De Romeinen, met Wesley Hoedt en Ricardo Kishna in de basis, hadden in Oekraïne uiteindelijk niet voldoende aan een doelpunt van Sergej Milinkovic-Savic. In blessuretijd kwam Dnipro langszij via Evhen Seleznyov (1-1). Jean-Paul Boëtius won met FC Basel met 1-2 bij Fiorentina. De oud-Feyenoorder kwam 72 minuten in actie.