Update: snelle en instemmende reactie Haller op voorstel na 'natrappen'

21-09-2015 12:39
10

De aanklager betaald voetbal wil FC Utrecht-spits Sebastien Haller naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Willem II voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen. In die wedstrijd kreeg de aanvaller van de Domstedelingen nog voor rust rood wegens natrappen.

De 21-jarige spits van Utrecht staat na een goed begin van de competitie nu drie wedstrijden droog. In het duel met Willem II liepen de frustraties bij de Fransman hoog op, want hij schopte zijn tegenstander Frank van der Struijk. Op dat moment, vijf minuten voor het rustsignaal, stonden de Domstedelingen op een 1-0 achterstand.

Utrecht moest het duel dan ook met tien man uitspelen en kwam via Nacer Barazite in de 48e minuut op 1-1. Nadien speelde Willem II de overtalsituatie volwassen uit. Vijf minuten na de gelijkmaker lag de 2-1 al achter Robbin Ruiter en halverwege de eerste helft maakte Robbie Haemhouts de 3-1. Daarmee was het duel gespeeld.

Update 12:39 uur
Utrecht is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel voor Haller, zo laat de KNVB weten. Daardoor is Haller de komende twee duels geschorst. Utrecht speelt midweeks in het bekertoernooi tegen ONS Sneek en aankomend weekeinde tegen SC Cambuur.