FIFA 16: De tien beste passers uit de Eredivisie

FIFA 16: De tien beste passers uit de Eredivisie

22-09-2015 17:30
3

Donderdag 24 september komt de FIFA 16 uit. Om het wachten wat dragelijker te maken zijn er de afgelopen tijd al veel FIFA-lijstjes langsgekomen op Voetbalprimeur. Vandaag is het tijd voor de tien beste passers uit de Eredivisie. Verrassend is dat met Feyenoord, Ajax, PSV en FC Twetne slechts vier clubs vertegenwoordigd zijn in dit lijstje.

10. Jens Toornstra - Feyenoord (72 > 76 ; +4)
Vorig jaar werd de van origine middenvelder nog veel gebruikt als rechtsbuiten. Nu is hij vaker te vinden op zijn vertrouwde plek op het middenveld. Hij is echter nog niet zeker van een basisplaats in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. EA vindt wel dat Toornstra zich ontwikkeld heeft op het gebied van passen. 


9. Nemanja Gudelj - Ajax (69 > 76 ; +7)
De zomeraanwinst van Ajax is de eerste Ajacied in dit lijstje. De rating van de middenvelder is opgekrikt van 69 naar 76, waarmee hij één van de grootste stijgers in de lijst is. 

8. Jetro Willems - PSV (66 > 76 ; +10)
De overall rating van Willems is in vergelijking met FIFA 15 flink verbeterd. Waar hij aan het begin van de vorige editie een algemene beoordeling van 72 kreeg, is dat dit jaar 78. Zijn passing is nog sterker verbeterd. Met maar liefst tien punten verbetering is hij de grootste stijger in de lijst. 

7. Felipe Gutiérrez - FC Twente (76 > 77 ; +1)
De eerste Zuid-Amerikaan in deze lijst is Felipe Gutiérrez. De Chileen is dit seizoen één van de belangrijkste spelers bij het leeggekochte FC Twente. Zijn passing is bijna niet veranderd, meent EA. Waar hij vorig jaar een rating van 76 kreeg toebedeeld is dat dit jaar een rating van 77.

6. Andrés Guardado - PSV (74 > 77 ; +3)
Andrés Guardado is één van de belangrijkste spelers in het huidige PSV. EA ziet dat ook en geeft de Mexicaan een overall rating van 80. Op het gebied van passen krijgt Guardado ook meer punten in vergelijking met vorig jaar: van 74 naar 77.

5. Stijn Schaars - PSV (80 > 78 ; -2)
De enige zakker in deze lijst is Stijn Schaars. Door veel blessureleed kon hij vorig seizoen niet laten zien waartoe hij in staat is. Met een passing van 78 houdt hij de schade ten opzichte van vorig jaar echter beperkt. 

4. Adam Maher - PSV (72 > 78 ; +6)
Adam Maher moet dit seizoen vechten voor zijn basisplaats. In vergelijking met FIFA 15 maakt Maher echter wel een flinke stijging door. EA ziet reden om de passing van Maher met maar liefst zes punten te laten toenemen. 

3. Lasse Schöne - Ajax (77 > 79 ; +2)
Lasse Schöne opent de top-drie. Bij Ajax moet de Deen het vaak doen met een plaats op de bank. Toch heeft hij zich volgens EA, net als veel anderen in deze lijst, ontwikkeld op het gebied van passen. Waar hij vorig jaar nog een rating van 77 kreeg, is dat dit jaar 79.

 

2. Hakim Ziyech - FC Twente (73 > 79 ; +6)
De aanvoerder van FC Twente is dit seizoen de speler waar bijna alles om draait bij de Tukkers. EA ziet daarom reden genoeg om de passing rating van Ziyech flink te verhogen: van 73 naar 79.

1. Marko Vejinovic - Feyenoord (74 > 81 ; +7)
Op een relatief grote voorsprong van de rest staat Feyenoorder Marko Vejinovic. De geboren Amsterdammer kende vorig jaar een prima seizoen bij Vitesse en zag dat beloond met een transfer naar Feyenoord. Ook EA ziet genoeg reden om Vejinovic te belonen, namelijk met de prijs voor beste passer uit de Eredivisie!

Ben je het eens met de ratings van EA Sports? Welke speler is te hoog of juist te laag ingeschat? Laat je mening achter in de reacties!