De Jong wil niets van crisis weten: Kan die scheids niet te pakken nemen

De Jong wil niets van crisis weten: "Kan die scheids niet te pakken nemen"

26-09-2015 22:27
8

Zeven gespeelde duels, drie punten en liefst 23 tegengoals. Je zou kunnen spreken van een sportieve crisis bij SC Cambuur. Volgens trainer Henk de Jong is daar echter totaal geen sprake van. 

Cambuur speelde zaterdagavond met 3-3 gelijk tegen FC Utrecht. Na afloop reageerde De Jong luchtig op de matige prestaties van zijn elftal. "'We begonnen met PEC Zwolle-uit. We pakten een punt. Prima. Vervolgens Feyenoord-thuis. We verloren, maar hadden een punt verdiend. Thuis tegen Heracles hebben we het laten liggen, maar uit tegen Vitesse en thuis tegen PSV kun je verliezen", aldus de oefenmeester tegenover de NOS. 

Wedden

Meer odds

"Nu hebben we tegen FC Twente en FC Utrecht een punt gepakt. Zo slecht is het allemaal niet. Het gaat moeizaam, maar er is veel perspectief", vervolgde hij. De Jong vindt dat Cambuur steeds beter gaat spelen. "Maar om wedstrijden als deze te winnen, moeten we nóg beter worden."

Cambuur-keeper Harm Zeinstra incasseerde in de slotfase een rode kaart. Aan de penalty die de keeper veroorzaakte, ging volgens De Jong een overtreding van Utrecht vooraf. "En andere kleine dingen werden ook in het voordeel van Utrecht beslist. Dat heeft iedereen kunnen zien. Maar ik kan die scheidsrechter niet te pakken nemen, want dan krijg ik tien wedstrijden schorsing aan mijn broek", knipoogde de trainer.