Groep H: Zenit oppermachtig in groepsfase, eerste punten voor Valencia

29-09-2015 22:37

Zenit Sint-Petersburg lijkt een voorschot te hebben genomen op overwintering in de Champions League. De Russen wonnen dinsdag alweer hun tweede groepsduel, ditmaal van AA Gent: 2-1.

Zenit Sint-Petersburg - AA Gent
Twee weken geleden was Zenit al met 2-3 te sterk voor Valencia. Tegen AA Gent schoot Artem Dzyuba na 35 minuten zijn club op voorsprong. Thomas Matton scoorde elf minuten in de tweede helft de 1-1 en leek Gent daarmee het tweede Champions League-puntje van dit seizoen te bezorgen, maar Oleg Shatov zorgde voor de Russische beslissing.

Olympique Lyon - Valencia
Valencia herstelde zich van de nederlaag tegen Zenit door met 0-1 te winnen op bezoek bij Olympique Lyon. Sofiane Feghouli maakte drie minuten voor rust het enige doelpunt met een prachtig schot, die via de handen van doelman Anthony Lopes in het doel belandde. Valencia staat nu op drie punten, terwijl Lyon door het gelijke spel tegen Gent van twee weken geleden op één puntje staat.