Update: Bijzondere comeback bevestigd: Guardado meldt zich op trainingsveld

Update: Bijzondere comeback bevestigd: Guardado meldt zich op trainingsveld

02-10-2015 10:48
17

Andres Guardado raakte enkele weken geleden tegen Manchester United geblesseerd aan zijn enkel. Het herstel verloopt wonderbaarlijk snel en de Mexicaan is zelfs opgenomen in de selectie van zijn land voor een interland tegen de Verenigde Staten.

Het mysterieuze herstel van Guardado, die aanvankelijk rekening moest houden met een herstelduur van vier tot zes weken, is nu bijna aanbeland in de derde week. Het is de grote vraag of de Mexicaan aankomende zondag kan meespelen in het duel tussen Ajax en PSV, de kraker in de Eredivisie. De revalidatie is zo goed als ten einde, zo liet Guardado zelf weten.

Het Eindhovens Dagblad kan dat beamen. 'Als Guardado vrijdagochtend op De Herdgang arriveert, wordt direct bekeken of hij weer kan aansluiten bij (een deel van) de groepstraining van PSV. Is dat laatste het geval, dan is zijn deelname tegen Ajax (zondag) nog steeds mogelijk.'

Op 10 oktober speelt zijn vaderland Mexico een interland tegen de Verenigde Staten en Guardado zit bij de definitieve selectie. Ook dat duidt erop dat de middenvelder van PSV zo goed als hersteld is. Drie dagen na het duel met de VS wacht een confrontatie met Panama. De Eindhovenaren kunnen het verlengstuk van trainer Phillip Cocu goed gebruiken op het middenveld, want zonder Guardado had PSV het de voorbije weken lastig.

Update 10.46 uur
Hoe onwaarschijnlijk het in eerste instantie ook leek, Guardado lijkt inderdaad in de race voor het beladen competitieduel met Ajax. De Mexicaanse routinier meldde zich vrijdagochtend 'gewoon' op de training van PSV. De linkspoot zou tegen het aanwezige journaille bovendien hebben gezegd dat hij 'natuurlijk kan spelen tegen Ajax'.