'Angstig' PSV in aanloop naar kraker: 'Eerste keer dat ik dit meemaak'

'Angstig' PSV in aanloop naar kraker: 'Eerste keer dat ik dit meemaak'

02-10-2015 10:00
5

PSV leek woensdag af te stevenen op een afgang tegen CSKA Moskou. Door twee goals van Maxime Lestienne en een goede tweede helft, pakten de Eindhovenaren nog bijna een punt: 3-2.

"Het is voor mij de eerste keer dat ik met PSV zo'n eerste helft meemaak. Het kwam op mij over of we pas na rust niet meer angstig waren. Dus daar begint het al mee", zei Lestienne in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zowel Heracles Almelo, SC Cambuur, NEC Nijmegen en CSKA wisten tegen PSV redelijk gemakkelijk te scoren. "Hoe je omschakelt als je de bal niet hebt en hoe je dan verdedigt, dat is allesbepalend op het topniveau", waarschuwde Phillip Cocu. "Als je dat niet op honderd procent doet, kan dit gebeuren."

"Gelukkig dat we na rust nog zo zijn teruggekomen. Daardoor ga je toch nog met een ander gevoel naar Ajax. Als we níet terug waren gekomen, was het misschien wel heel moeilijk geworden met het oog op zondag", vervolgde doelpuntenmaker Lestienne. "Voor mij is het belangrijk dat ik de goals heb gemaakt. Ik ben aanvaller en die worden niet alleen beoordeeld op assists. Maar liever had ik alles van mezelf ingeleverd voor een derde goal van ons."