Ajax-fans wekken onbegrip bij Klaassen: Die reactie vond ik overdreven

Ajax-fans wekken onbegrip bij Klaassen: "Die reactie vond ik overdreven"

02-10-2015 11:08
14

Ajax speelde donderdagavond teleurstellend met 1-1 gelijk op bezoek bij Molde FK. "In de eerste helft speelden we redelijk goed, de tweede helft was niet geweldig," aldus Davy Klaassen in gesprek met Ajax Life. De aanvoerder van de Amsterdammers kon na afloop van de wedstrijd de reactie van het uitvak niet helemaal plaatsen.

Door de meegereisde supporters werd er kritisch gereageerd op het gelijkspel. "Ik snap dat onze supporters graag weer eens met eigen ogen een overwinning willen zien. Maar we hebben zo veel kansen gecreëerd... Natuurlijk moeten we die erin schieten, maar het is voor mijn gevoel niet zo dat we heel dramatisch hebben gevoetbald. Het roepen van 'voetballen, voetballen', vond ik een beetje overdreven. Maar ik begrijp ook wel dat de supporters ons graag weer eens zien winnen", vervolgt de nummer tien.

Wedden

Meer odds

Het is alweer ruim 3,5 jaar geleden dat het uitvak zag hoe Ajax in Europees verband zegevierde op vreemde bodem. Dat was in februari 2012, op bezoek bij Manchester United. "Het is niet dat we geen kansen krijgen, dat is het probleem niet. Ik kopte de bal bijna binnen en Anwar El Ghazi had 'm voor het binnen tikken, maar de bal lag onder zijn voet", aldus Klaassen. "Het zat niet mee. We hebben kansen, zoals iedereen graag wil, nu nog scoren."

"Het is moeilijk te zeggen waardoor we in de laatste twintig minuten de grip verloren. Misschien kwam er een bepaalde vermoeidheid bij kijken, de passing verslechterde. Ik speelde zelf ook een paar ballen waarvan ik dacht: hoe kan je die nou geven? Daardoor blijf je in de verdedigende modus, zeg maar. Je komt er niet meer uit", besluit de captain.