Kraay vindt Groningen-transfer lachwekkend: Ongelooflijk dat-ie daar speelt

Kraay vindt Groningen-transfer lachwekkend: "Ongelooflijk dat-ie daar speelt"

02-10-2015 11:19
16

Maikel Kieftenbeld maakte afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar Championship-club Birmingham City. Hans Kraay Jr. snapt niets van die transfer.

"Ze kunnen op elke straathoek in Birmingham wel 45 Kieftenbelds vinden. Ongelooflijk dat-ie daar speelt", vertelt de presentator en voetbalanalist in voetbaltijdschrift 90 Minutes. "Hij zal wel een goede zaakwaarnemer hebben of zoiets. Zó doorsnee die speler."

De financiële verschillen tussen de Eredivisie en het tweede niveau van Engeland zijn anno 2015 enorm, weet ook Kraay. "Je kunt het je misschien niet voorstellen dat Elvis Manu bij Brighton meer verdient dan bij Feyenoord, maar dat doet hij wel. Al was het geld er altijd wel goed moet ik zeggen."

"Ik verdiende vroeger veertigduizend pond. Gewoon omdat ik dat bij elke club vroeg. Ik had geen zaakwaarnemer. Ja, dat was vrij dom. Toen een Engelse krant mij laatst vroeg waarom e toch zoveel Nederlanders in de Premier League en in het Championship spelen tegenwoordig zei ik: dat geld. Dát is de reden."