'Teamfout' komt Ajax duur te staan: Vijf of zes anderen herstellen het niet

'Teamfout' komt Ajax duur te staan: "Vijf of zes anderen herstellen het niet"

02-10-2015 12:27
7

Bij Ajax heerst er vooral teleurstelling na het gelijkspel tegen Molde FK van donderdagavond. Volgens Nemanja Gudelj had er meer ingezeten en had Ajax kunnen winnen in Noorwegen. 

De Serviër baalde na afloop met name van de tegentreffer die Ajax in de eerste helft incasseerde. "De tegengoal scoren we eigenlijk ook weer zelf. We zijn een team, we gaan met z'n allen in de fout. Jaïro Riedewald verspeelt de bal, maar vijf of zes anderen herstellen het niet", aldus de international tegenover Ajax Life.

"Het is een teamfout, zoals we ook als team kansen hebben gemist. Een groot deel van de wedstrijd hebben we Molde in de tang, maar we kregen ook gevaarlijke counters tegen", vervolgt hij. "De ruimte tussen de linies werd te groot, waardoor zij de tweede bal wonnen. Of we snakten naar een wissel? Ik speel mijn eigen wedstrijd, de trainer heeft er beter zicht op. De wissels pakten wel goed uit, we werden weer gevaarlijk."

Toch is de middenvelder nog altijd positief over het vervolg in de Europa League. "Ik denk dat de clubs in deze groep erg aan elkaar zijn gewaagd. Beide wedstrijden eindigen gelijk. Molde is geen kleine, slechte ploeg. Je wint niet zomaar een uitwedstrijd tegen Fenerbahçe. We moeten positief blijven en vooruit kijken. Er komen enkele belangrijke wedstrijden aan, die moeten we proberen te winnen. Wij moeten uiteindelijk aan het langste eind trekken", aldus Gudelj.