Cocu 'gigantisch' boos op Ajacied: 'En zie waar we nu spelen'

Cocu 'gigantisch' boos op Ajacied: 'En zie waar we nu spelen'

03-10-2015 07:59
18

Voor Riechedly Bazoer staat zondag een beladen pot op het programma. De middenvelder van Ajax treft dan zijn oude club PSV in een regelrechte kraker in de Eredivisie. Ajax staat bovenaan en kan het gat flink groter makenen op acht punten van PSV komen.

Voor Bazoer begon het allemaal bij PSV. "Ik ben door PSV gescout bij Elinkwijk, mijn amateurclub in Utrecht. Als E'tje had ik een privéchauffeur van Utrecht naar Eindhoven. De keuze om op mijn zestiende naar Ajax te gaan was weloverwogen en bewust. Bij PSV zagen ze een centrale verdediger in mij", herhaalt Bazoer. "In de A1 vormde ik een verdedigingsduo met Jorrit Hendrix. Hij wilde ook altijd liever op het middenveld spelen."

Een leuke anekdote volgt. "Ik weet nog goed dat wij tijdens een oefenwedstrijd allebei alleen maar naar voren liepen. In de rust gaf Phillip Cocu, toen nog trainer van A1, ons gigantisch op ons kop. En zie waar Hendrix nu speelt: op het middenveld. Mooi dat we elkaar waarschijnlijk zondag tegen komen op het veld", aldus Bazoer in het Algemeen Dagblad.

Verschil Ajax en PSV
"Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om naar Ajax over te stappen. Bij PSV voelde ik geen vertrouwen meer, dus was de keuze niet zo moeilijk. Er kwamen negatieve reacties, maar die had ik ook wel verwacht. Op zulke momenten moet je sterk in je schoenen staan. Maar dat kan ik wel. Ik moest wel wennen hier, hoor. Bij PSV was het toen toch allemaal wat losser. Hier kun je echt nooit een steekje laten vallen. Ook niet op de training", zegt de hoofdpersoon. "In het begin had ik daar wel moeite mee, het is gewoon keihard. Maar ik voel me er inmiddels goed bij."

"Ik ben bij PSV opgegroeid, heb er veel vrienden gemaakt. Maar soms moet je voor je eigen ontwikkeling kiezen. PSV geeft nu wel meer ruimte aan talenten. Zijn wij het PSV van vorig jaar? Niet sprankelen en wel winnen? Kampioen worden is het droomscenario. En over dat sprankelen: als ik eerlijk ben, word ik daar wel een beetje moe van. We trainen keihard om aantrekkelijker te spelen. Dat gaat echt komen", stelt Bazoer tot slot.