Volgende Ajacied hoopt op oproep voor Oranje: Voor El Ghazi is het mooi

Volgende Ajacied hoopt op oproep voor Oranje: "Voor El Ghazi is het mooi"

03-10-2015 09:17
4

Riechedly Bazoer is binnen korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld bij Ajax. Zijn ontwikkeling gaat zelfs zo hard, dat men spreekt over een oproep voor het Nederlands elftal. "In mijn achterhoofd ben ik wel een beetje bezig met het grote Oranje."

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Bazoer een uitnodiging krijgt van bondscoach Danny Blind. De pas achttienjarige middenvelder hoopt hetzelfde pad te bewandelen als Anwar El Ghazi, die vrijdag voor het eerst definitief werd geselecteerd voor het Nederlands elftal. "Voor Anwar El Ghazi is het mooi dat hij nu bij de selectie zit. Het gaat goed bij Ajax. Als ik zo door blijf gaan, komt Oranje op een dag misschien ook wel. Maar ik ben er zeker niet dagelijks mee bezig", zegt Bazoer in het Algemeen Dagblad.

Hoe snel de ontwikkeling gaat, illustreert Bazoer met een anekdote. "Het WK van 2010 in Zuid-Afrika was het eerste grote toernooi dat ik echt bewust heb meegemaakt. Toen was ik op Curaçao en volgde ik alles. Als fan van Oranje. Op het strand zat iedereen naar een klein schermpje te staren. Ik doe er alles aan om dat te bereiken", laat de gedreven en zeer getalenteerde middenvelder weten.