Jonk reageert en helpt misverstand uit de wereld: Daar ben ik wél voor

Jonk reageert en helpt misverstand uit de wereld: "Daar ben ik wél voor"

03-10-2015 10:31
7

Wim Jonk, hoofd jeugdopleiding bij Ajax, vindt dat het er steeds beter uit gaat zien bij de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. De teleurstellende Europese resultaten van de afgelopen jaren maken echter duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is, beseft hij. 

In gesprek met de NOS erkent de voormalig Oranje-international dat er binnen de club regelmatig harde discussies worden uitgevochten over het te voeren (aankoop)beleid. In de media is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven over een conflict tussen Jonk, Marc Overmars, Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp en trainer Frank de Boer. 

"Intern gaan we met elkaar de discussie aan", aldus Jonk. "Het begint bij de vier pijlers van het plan dat we met Johan Cruijff hebben geschreven, waarvan ik mede-schrijver ben: individueel opleiden, gerichte aankopen doen, attractief aanvallend voetbal spelen en samenwerking met andere clubs uitbreiden."

"Met de jeugdopleiding zijn we goed op weg", gaat hij verder. "Heel veel spelers maken op jonge leeftijd hun debuut. Kijk maar naar Jairo Riedewald, Kenny Tete, Davy Klaassen, Joël Veltman en Anwar El Ghazi."

Eén misverstand wil Jonk graag uit de wereld helpen. "Ik ben wél voor aankopen. Maar wel gericht, niet voor de breedte", aldus de oud-speler van onder meer Internazionale en PSV.