Klaassen alert: Dat is precies wat PSV wil. Dat moeten we zien te voorkomen

Klaassen alert: "Dat is precies wat PSV wil. Dat moeten we zien te voorkomen"

03-10-2015 10:41
3

Voor Ajax wacht aanstaande zondag de competitiekraker tegen PSV. Aanvoerder Davy Klaassen wil in dat duel revanche nemen voor de matige wedstrijd die de Amsterdammers afgelopen donderdag afwerkten tegen Molde FK (1-1). 

"Het is lekker om na een wedstrijd waarin je niet het beste resultaat hebt behaald, snel weer te spelen. Het is prettig dat het een topwedstrijd is, want dan moet je er gelijk staan. En het is ook fijn dat het thuis is en je niet weer helemaal naar de andere kant van het land hoeft", vertelt de middenvelder op de website van zijn werkgever.

Wedden

Meer odds

Over zijn eigen prestaties dit seizoen heeft Klaassen gemengde gevoelens. "Ik wil beter spelen dan ik nu doe. Niet dat ik heel slecht speel, maar ik kan wel beter en dat wil ik ook", vertelt hij. "Als ik het in cijfers moet zeggen: Ik ben nu een 6 á 6,5 en ik wil naar een 8 of een 8,5. Er zijn nu zoveel jonge jongens, die moeten natuurlijk wel gestuurd worden. Daar probeer ik veel mee bezig te zijn. Al ben ik er naar mijn idee niet te nadrukkelijk mee bezig zodat het ten koste zou gaan van mijn eigen spel."

Vorig seizoen boekte PSV in de Arena een 3-1 overwinning. De Eindhovenaren counterden Ajax weg en Klaassen is ditmaal op zijn hoede voor die dreiging. "Daar hebben we het veel over gehad. We moeten zorgen dat we niet weer in dezelfde val gaan lopen. Dat is precies wat PSV wil. Dat moeten we zien te voorkomen. Daarnaast moeten we gewoon van onze eigen kracht uitgaan."