Schutterende spits weer happy na familie-problemen: Had het even zwaar

Schutterende spits weer happy na familie-problemen: "Had het even zwaar"

03-10-2015 11:36
1

Met de vier goals die Bartholomew Ogbeche afgelopen week maakte tegen FC Utrechte PSV, lijkt er een last van de schouders te zijn gevallen bij de spits van SC Cambuur. De 31-jarige aanvaller zat in de afgelopen niet lekker in zijn vel, zo erkent trainer Henk de Jong. 

Ogbeche moest het in verband met visumproblemen een tijdlang stellen zonder zijn familie. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten. "Terwijl hij net een kind had gekregen: dat kon hij dus een tijdlang niet zien. Hij kreeg in die periode ook net een hoofdblessure, had het even zwaar", vertelt de oefenmeester aan het Algemeen Daglad. 

"Sinds augustus is zijn familie toch weer bij hem. Je merkt aan Bartholomew dat hem dat goed doet. Als je ziet hoe begaan hij is met Cambuur, dan ben ik daarvan onder de indruk. Hij is bij wijze van spreken van 's ochtends tot 's avonds op de club. 'B' doet er alles voor."

De Jong posteerde zijn spits tegen Utrecht op de vleugel. "En ook dat deed hem goed. Op die manier voelt hij niet de druk van de pure spits en heeft hij ook niet te maken met een overvol strafschopgebied", concludeert de trainer.